Den 3 juni 2024 klockan 10:00 påbörjades invigningsceremonin av vårt Traditionsrum på Karlsborgs Fästning. Rummet stängdes för ombyggnad, uppgradering och utveckling i februari 2024 och öppnar nu åter för besökare.

Representanter från K 3 i Karlsborg, F 7 Såtenäs, Karlsborgs kommun, Fästningsmuseet, styrelsemedlemmar från F 6 kamratförening och press med flera deltog på denna invigning.

Susanne Eriksson har på ett imponerande sätt drivit projektet tillsamman med övriga på museet inkl. underleverantörer vilket lett till ett fantastiskt resultat med en helt ny nivå som på ett utmärkt sätt håller minnet och traditionen av F 6 levande.

Kamratföreningens ordförande Claes-Åke Eklund klipper banden till Traditionsrummet och visningen kunde därefter starta.

Den nya jättelika glasmontern med flygplansmodeller är den dominerande vyn när man kommer in i rummet vilket ger ett mycket mäktigt intryck. Flera pekskärmar finns också där man kan lyssna till de olika flygplanen samt läsa och se en mängd bilder från Flottiljen och dess verksamhet.

Styrelsen vill tacka Fästningsmuseet för ett utomordentligt excellent utfört arbete och vi rekommenderar verkligen alla intresserade att besöka det nya Traditionsrummet.

Vi kommer närvara på plats den 6 juni på Nationaldagen – välkomna!